Maito

“Ei ole merkitystä sillä kertooko sarjakuva maidon happanemisesta, merkitystä on sillä miksi maito happanee. Mikä on tarinan teema? Happaneeko se esimerkiksi siksi, että hahmot ovat kyvyttömiä hallitsemaan omaa elämäänsä? Happaneva maito on siis vain symboli, seuraus, ei syy. Siinä tulee mukaan tarinan rakenne ja muoto eli miten.”

– Doc Lomapäivä, kvaak.fi

5 kommenttia - “Maito”

 1. hiski Kirjoittaa:

  Selvennettäkööt tätä merkintää sen verran että suomalaisia sarjakuvia (varsinkin omaelämäkerrallisia) arvostellaan usein siitä että niissä maito vain happanee jääkaappiin eikä muuta tapahdu. Aloin sit joku päivä pohtimaan olenko oikeasti lukenut sarjakuvaa jossa olisi käsitelty maidon pilalle menoa, mutten saanut yhtäkään mieleeni.

  Pakkohan mun oli tehdä asiaan korjaus.

 2. Timo R Kirjoittaa:

  Siis tuleehan tämä albumiin tuleehan? Chapter 5, Päivä jona maito happani.

  Timo

 3. hiski Kirjoittaa:

  Tulee tulee. Kappale on tosin kolmas ja nimeltään Hapanta, sanoi kettu kun maitoa joi… ;D

 4. Tekno-Kekko Kirjoittaa:

  Joskus happaneva maito on pelkkää happanevaa maitoa!

 5. hiski Kirjoittaa:

  Mä niin toivon että maito mun sarjakuvassa on symbolisesti hapaantunutta.

Jätä vastaus