Syödään popcornia

Ajattelin tällä kertaa kertoa tarkemmin työskentelytavoistani.

Kaikki alkaa luonnollisesti luonnostelusta. Mulla on  printattuna valmiita ruutupohjia mikä helpottaa hiukan itse työskentelyä että valkoisen paperin kammoa. Käytän luonnostelemiseen ruudun haastavuuden ja vähän mielialanki mukaan joko lyikkäriä tai huopakynää. Piirrän sivut puhtaaksi valopöydällä niin välineellä ei tässä vaiheessa ole niin väliä.

Työstettävä sivu on sinänsä helppo että siihen tulee kolme kuvaa täysin samasta kuvakulmasta. Kuten aiemminkin olen kertonut, tykkään tietystä pysyvyydestä ruutujen välillä. Huonekalut on luonnosteltu vain yhteen ruutuun sillä piirrän ne valopöydällä kaikkiin tarvittaviin ruutuihin samasta kuvasta. Voisin periaatteessa vain kopioida koneella huonekalut mutta jonkinlaisen elävyyden nimissä kuitenkin piirrän ne tussausvaiheessa kaikkiin ruutuihin erikseen.

Mikäli teen tussatessa virheitä tai muuten vain haluan piirtää jotain uusiksi, teen sen paperin reunaan ja paikkailen lopuksi tietokoneella. Välillä uusiksi piirtäminen äityy niin älyttömiin mittoihin että  joudun merkitsemään nuolella mikä kaikista versioista loppujen lopuksi olikaan se mitä piti skannauksen jälkeen käyttää. Kukaan ulkopuolinen ei välttämättä huomaa versioissa minkäänlaista eroa, nukutun yön jälkeen en välttämättä itsekään… 😀

Ton yhden ruudun piirsinkin jo viime viikolla. Lopuksi väritän sivun muutamalla eri harmaansävyllä ja rasteroin sävyt yhdeksi väriksi. En tiedä alentaako se painattamisen hintaa nykyisinä digitaaliaikoina laisinkaan mutta tykkään lopputuloksesta enemmän.

Ai haluatteko vielä giffi-animaation koko prosessista? Ai ettekö? Tässä sellainen joka tapauksessa tulee. Varokaa subliminaaleja viestejä.

1 kommentti - “Syödään popcornia”

  1. hiski Kirjoittaa:

    Pitänee vielä mainita klaffivirheestä jonka huomasin jo piirtäessä; Nellin mekkoon ilmaantuu kesken sivun hihat. Olisin helposti saanut asian korjattua mutta yksityiskohta huvitti minua sen verran että jätin sikseen. Viidennessä ruudussa mekosta puuttuu pallot mutta eipä sitä sohvan takaa niin paljoa näykään.

Jätä vastaus