Sivu 2

Kuten edellisessä postauksessani kerroin, piirtämisen aloittaminen oli minulle kohtalaisen vaikeaa. 51-sivuinen kuvakäsikirjoitus valmistui jo tammikussa mutta piirtelyn kanssa olen päässyt vauhtiin vasta nyt, kahden viikon lomani (ihan piirtämistä varten otetun) aikana. Piirsin kyllä jo apurahahakemustani varten kaksi sivua mutten ollut niihin kauhean tyytyväinen. En halunnut jatkaa samalla linjalla mutta toisaalta tuntui ylivoimaisen ärsyttävältä ja raskaalta piirtää samat sivut uusiksi. Työskentelyn aloittaminen ihan toisesta kohtaa albumia osoittautui tosiaan toimivaksi kikaksi ja nyt minulla onkin jo sivut 21-26 sekä 1-4 piirrettynä.

Ohessa sivusta 2 sekä vanha että uusi versio. Voitte itse arvioida olenko tuskaillut suotta. Ensimmäisenä vanha, väritetty versio ja sitten uusi, vielä värittämättömänä.

Nellin ulkonäkö on matkan varrella hiukan muuttunut ja kuten ehkä huomasitte, tykkään loppujen lopuksi enemmän staattisesta kuvakulmasta kuin edestakaisin pomppivasta kamerasta. Se jotenkin selkeyttää sivukokonaisuutta ja tukee mun mielestä paremmin kerrontaa,  jonka yritän pitää mahdollisimman pelkistettynä. Tuo paremmin ilmeet ja muut vivahteet esiin ja ja… tai sitten mä en vain osaa käyttää sitä *#@”&! kameraa.

6 kommenttia - “Sivu 2”

 1. Grezen Kirjoittaa:

  Uusi versio on kyllä parempi. Tykkään!

 2. JJ Naas Kirjoittaa:

  Joo jälkimmäinen parempi. Koska sun tyyliin ei kuitenkaan kuulu käyttää paljon lähikuvia kasvoista tai tehdä laajoja panoraamakuvia vaan kamera pysyy koko ajan samalla etäisyydellä hahmoista niin kamerakulmien käyttö ei tunnu tarpeelliselta.

 3. kaltsu Kirjoittaa:

  Laajat panoraamakuvat on siitä ikäviä että niihin joutuu piirtämään niin paljon kaikkea taustaa ja pitäis usein perspektiivitki ottaa huomioon. Lähikuvat taas ovat hankalia siksi että tarpeeksi lähelle mentäessä pienet pisteet silmien tilalla näyttävät todella oudolta… 😀

 4. Marko Kirjoittaa:

  Hyvältä näyttää. Onkos tämä 51 sivua kokonainen tarina vai niinkuin tästä voisi päätellä yksi sivu on oma tarinansa ja niistä koostuu jonkinmoinen kokonaisuus? Minusta pitkässä albumissa tuo yksi kuvakulma voi alkaa vähän puuduttamaan, mutta jos kyseessä on sellainen episodi-tarina niin so not. Onhan esim. Calvin & Hobbesit, Tenavat jne. tehty samalla tavoin ja aina ovat toimineet.

  nimim. mielenkiinnolla sivusta seurannut.

 5. kaltsu Kirjoittaa:

  Kokonainen, pieniin episodeihin jaettu tarina on kyseessä. Voi olla että joutuu jotain ruutuja tai sivuja piirtelemään uusiksi kun lopulta näkee kokonaisuuden, mut tässä vaiheessa on parempi tehdä vain nopeasti niinkuin luontevimmalta tuntuu. Episodien aluissa tai lopuissa on yleensä miljöötä paremmin paljastavia yleiskuvia ja kyllä mä ainakin jonkinlaisia puolilähikuvia sekaan yritän heitellä. Vaihtelua tasaiseen kerrontaan pitäis tuoda myös kappaleiden väleihin tulevat kuvat jotka yritän tehdä vaihtelevimmilla tyyleillä.

 6. norpatti Kirjoittaa:

  Hmm. Mun silmää miellyttää kyl enempi toi ylempi. Muutenkin noi vähän realistisemmat kuvat on tosi hianoja. nomut enivei, odotan innolla lopputulosta!

Jätä vastaus