Hahmosuunnittelu

Olen todella laiska tekemään luonnoksia tai minkäänlaisia hahmosuunnitelmia. Lähden yleensä vain piirtämään itse sarjakuvaa ja hahmojen ominaispiirteet selkiytyvät tehdessä tai jäävät selkiytymättä. Hiskistä ja Nellistäkin löytyy oikeastaan vain pari hassua luonnosta.

Nellin esikuvana toimi alunperin Nekku-niminen kissamme. Nekku on hiukan yliaktiivinen ja monissa asioissa pakkomielteinen katti jonka siirtäminen ihmishahmoksi vaikutti kerrassaan herkulliselta ajatukselta. Nelli kuitenkin “normalisoitui” jonkin verran lopullista käsikirjoitusta vääntäessä. En olisi saanut haluamaani tarinaa kasattua jos Nelli olisi luonteeltaan yhtään nykyistä räiskyvämpi.

Hiski on pysynyt aikalailla samannäköisenä ekasta luonnoksesta lähtien. Ainoastaan korvakorut ja tatuoinnit ovat jääneet pois. Lähinnä kai sen takia että niitä on pieneen kokoon hankala piirrellä.

Tuo kolmas hahmo on minulle hiukan arvoitus. Joko se on Hiskin bändikaveri tai sitten Nellin entinen poikaystävä. Oon tehny luonnoksen siinä vaiheessa kun tarina on ollut vielä todella raakileena mun päässä. Kyseinen henkilö oli siinä vaiheessa varmaan oleellisemmassa osassa mutta lopullisessa tarinassa keskitytään lähinnä Hiskiin ja Nelliin muiden jäädessä selkeämmin statisteiksi.

Tässä luonnoksessa Nelli hioutui lopulliseen muotoonsa. Lievä kulmikkuus kasvoissa tosin on sarjakuvassa vähentynyt.

Jätä vastaus